Total:
Trimite comanda
  • De început

  • Mâncăruri gătite

  • Grătar

  • Pește

  • Garnituri

  • Salate

  • Diverse

  • Desert

  • De Post

Antreuri calde

(9 produse)

Chifteluțe Zexe - 250g

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată.(Rețetă proprie)

24 Lei

Jumări boierești - 250g

Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf.

26 Lei

Măduvă în osul ei - 700g/40g

Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de usturoi.

26 Lei

Falcuțe de porc la garniță - 150g

O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare.

30 Lei

Limba și creier de miel cu sos de coriandru - 80/80/30g

Greu de procesat pt că ne-au plecat până și mieii într-o transfumanță nefericită

36 Lei

Pipote de rață confiate - 120g

Se taie rața, se scoate rânza și se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de câteva ceasuri.

32 Lei

Chiftelute de scoici cu sos de marar - 180g/60g

O intreaga filozofie

35 Lei

Jumari de somn - 200g

Parfumate cu usturoi si prajite la foc iute ca sa mai cereti o portie!

28 Lei

Tuslama regală din muchie și mură - 300g

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene. O repunem pe listă. (Aici, varianta originală)

32 Lei

Antreuri reci

(13 produse)

Foie gras entier cu dulceață iute de portocală și jeleu de tămâioasă - 100g

Am găsit rețeta în cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicată în anul 1871, ne-a plăcut și o reintroducem în circuitul gastronomic Românesc.

54 Lei

Batog de pește cu sos de hrean - 80/170g

Adesea întâlnit pe mesele moroșenilor, între doua carafe de pălincă.

26 Lei

Afumături-preț la 100 g

Șunci, costițe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnați picanți și multe altele, preparate dupa rețete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

15 Lei

Biftec tartar

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii. (100/50g)

47 Lei

Fasole făcăluită - 200/30g

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce.

15 Lei

Icre de știucă - 80g

Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila.

26 Lei

Piept de rață afumat - 100g

Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează...

25 Lei

Răcitură de curcan cu ou de prepeliță - 130g

Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare.

20 Lei

Salată de Boeuf - 200g

Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ” Salată de Bou”) având la bază o salată.

22 Lei

Terrine de rață - 100 g

După o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța. Cuprinde ficat de rață îndopată, vin de Porto și mirodenii.

26 Lei

Zacuscă boiereasca cu hribi - 180 g

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie

22 Lei

Zacuscă de casă (usor picanta) - 200g

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor.(Rețetă proprie)

18 Lei

Zacuscă de Sturion - 180 g

Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt

28 Lei

Ciorbe

(5 produse)

Bors bucovinean cu ciuperci

Pentru ca mai sunt si musterii fara dezlegare la carne, ce nu vrem sa plece nemancati! - 80/300g

18 Lei

Ciorbă de burtă (schembea)

Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național. (400g)

20 Lei

Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe. (100/ 300g)

18 Lei

Ciorbă de potroace (din pui de curte)

Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din chefli și untul din bucătari. (100/ 300g)

20 Lei

Supă clară din coadă de bou

Adusă de nobilii maghiari din Imperiu și împămăntenită pe întreg teritoriul Transilvaniei. Greu de găsit pe listele restaurantelor, datorită procesului extrem de complex de fabricație. (80/ 300g)

24 Lei

Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie

(4 produse)

Ficat de rață îndopată (sau Foie Gras) - 200/180g

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere.

65 Lei

Ceafă de Mangaliță cu iahnie de fasole - 120/300 g

Mancare dietetică, că porcul ăsta n-are colesterol și nici fasolea n-are zahăr.

52 Lei

Fălcuțe de vițel în sos de vin - 200/170g

Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Și lângă acestea am așezat un piure prăjit cu ceapă.

54 Lei

Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză si ardei iute - 180/200g

... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur.

42 Lei

Specialități măcelărești

(5 produse)

Creier de vițel - 200 g

După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc.

30 Lei

Fudulii de tăuraș - 200g

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar.

28 Lei

Măduvioare - 200g

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă

36 Lei

Momițe - 200g

Mare delicatesă în Franța de-o mănâncă numai bogații.Până și-or da seama și ai noștri la prețul de numai...

36 Lei

Pizdulice - 200gr

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită.

36 Lei

Cărnuri alese

(4 produse)

Ceafă de mangalița - 200g

Da! Porcul de Mangalița, “Uleiul de masline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI”.

50 Lei

Mușchi de vită argentinian - 200g

Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place.

60 Lei

Piept de bibilica ( de curte) - 200 g

Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase

44 Lei

Pulpe de bibilica ( de curte ) - 200 g

Aceeasi bibilica, alta parte anatomica

36 Lei

Din carmangeria noastră

(4 produse)

Muschiuleț de berbecuț - 200g

”O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile.

56 Lei

Cârnați Zexe - 200g

Rețeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat și pe Matache, de-a ramas doar măcelar)

38 Lei

Mititei ”Zexe” (Probabil cei mai buni din țară) - 80g/buc

Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătariei noastre.

6 Lei

Patricieni - 200g

Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba

30 Lei

Pește

(4 produse)

Pană de somn la grătar - 250g

Bun pește și atent ales să n-aibă miros de mal.

42 Lei

File de șalău cu sos de capere - 200/100g

Românesc, pentru că avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere.

54 Lei

Rondele de Sturion - 200/180 g

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei

68 Lei

Saramură de crap - 250g

Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană)

48 Lei

Garnituri

(14 produse)

Piure verde - 300g

Alb cartof, verde pătrunjel, ceva usturoi, ulei de măsline; o să vă placă sigur.

14 Lei

Cartofi evantai cu sos de ceapă verde - 300g

O interpretare a cartofului într-o formă gastronomică.

15 Lei

Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de brânză albastră - 300g

Un amestec de savori.

18 Lei

Cartofi copți - 350g

În jar cu sos de smântână și usturoi.

14 Lei

Cartofi cu rozmarin - 200g

La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc.

12 Lei

Cartofi Piure - 300g

Prăjiți sau cu lapte, la alegere.

10 Lei

Cartofi prăjiți - 200g

În untură de rață, după rețetă originală.

10 Lei

Ciuperci la grătar - 200g

Perpelite iute să nu se scorojească.

20 Lei

Legume la grătar - 200g

Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare.

16 Lei

Mămăliguța pripită - 300g

Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele.

6 Lei

Mujdei de usturoi - 200g

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară.

4 Lei

Sos de usturoi - 200g

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat.

6 Lei

Varză călită în untură de rață - 250g

Zăcută 4 ore la foc mic, împreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu.

14 Lei

Spanac Poarta Schei - 180g

O garnitură preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei.

18 Lei

Salate

(6 produse)

Murături asortate - 300g

Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața.

14 Lei

Salată de hribi cu arpagic și cuișoare - 150 g

...capia, foi dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă sterpeziți la dinți.

18 Lei

Salată de sfeclă cu hrean - 200/20g

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras.

12 Lei

Salată de varză - 300g

Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc.

10 Lei

Salată din legume proaspete - 300g

Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă.

12 Lei

Salată verde - 300g

Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita.

10 Lei

Diverse

(9 produse)

Unt cu trufe negre - 50g

Amestecat bine și sărat puțin.

12 Lei

Ardei iute

..sper, dacă nu, cere-ți altul. (buc)

2 Lei

Cașcaval de oaie - 100g

Asa de bune că mi-e și rușine să va spun că le face la Horezu..un spaniol.

20 Lei

Chifle albe

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Chifle negre

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Măsline grecești - 100g

Kalamata, că nu am găsit mai bune.

10 Lei

Smântână - 100g

Din lapte de vacă covăsit.

5 Lei

Telemea de oaie - 100g

Din mărginimea Sibiului, presărată cu negrilică, adusă de un cioban atent selecționat.

10 Lei

Unt - 50g

De 83%, ca să fie demn de numele lui.

6 Lei

Desert

(11 produse)

Stracciatella

Nou aparuta in meniul nostru, Stracciatella este inspirata de inghetata cu acelasi nume . Insertie din crema de ciocolata alba, in care am adaugat bucati crocante de ciocolata neagra, mousse de ciocolata si crema de whisky. 130g

25 Lei

George Enescu - 120g

Un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeași bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aiciditatea bucăților de portocală confiată , prajitura George Enescu este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată negră.

25 Lei

Rocher - 120g

Special creata pentru iubitorii de ciocolata, Rocher imbina perfect crema de mascarpone cu pralina de alune de padure, bucatile crocante de croustillant si glasajul din ciocolata neagra. MINUNATA!

25 Lei

Tarta de lamaie si ghimbir - 120g

Blat dulce fondant umplut cu un compot de mango, cremă fină de lămâie combinată îndrăzneț cu ghimbir proaspăt.

25 Lei

Medovik - 120g

Blaturi din miere, crema de caramel si smantana. Perfectiunea intr-o prajitura.

26 Lei

Carmen Sylva - 120g

Prajitura cu ciocolata si cafea. Noi i-am adaugat alune de padure, Amaretto si brau inspirat din portul ramanesc.

25 Lei

Foret Noire - 120g

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao.

26 Lei

Jardin d`Eden - 130g

Mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete cu blat ușor din bezea și alune de pădure.

28 Lei

Le Petite-Antonie - 120g

Creat în anul 2008, acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousse-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolată cu lapte.

28 Lei

Take Ionescu - 120g

Contine crema de fistic, crema de ciocolata si blat de migdale si cacao.

25 Lei

Trois chocolats - 120g

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66%, mousse de ciocolată cu lapte Guanaja 41% și mousse de ciocolată albă nu foarte dulce, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

26 Lei

Mâncaruri gatite

(1 produse)

Orez cu legume

Orez cu legume

9 Lei