Total:
Trimite comanda
  • De început

  • Mâncăruri gătite

  • Grătar

  • Pește

  • Garnituri

  • Salate

  • Diverse

  • Desert

  • De Post

Antreuri calde

(4 produse)

Chifteluțe - 250g

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată.(Rețetă proprie)

20 Lei

Jumări boierești - 250g

Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf.

22 Lei

Măduvă în osul ei - 180g/40g

Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de usturoi.

22 Lei

Tușlama regală din muchie și mură - 300g

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tușlamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene. O repunem pe listă. (Aici, varianta originală)

28 Lei

Antreuri reci

(11 produse)

Afumături-preț la 100 g

Șunci, costițe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnați picanți și multe altele, preparate dupa rețete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

16 Lei

Biftec tartar

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii. (100/50g)

36 Lei

Fasole făcăluită - 200/30g

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce.

12 Lei

Icre de știucă - 80g

Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila.

22 Lei

Piept de rață afumat - 100g

Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează...

20 Lei

Răcitură de curcan cu ou de prepeliță - 130g

Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare.

16 Lei

Salată de Boeuf - 200g

Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ” Salată de Bou”) având la bază o salată.

18 Lei

Terină de rață cu dulceață de arpagic - 100g

După o rețetă împrumutată de la profesorii din Franța. Cuprinde ficat de rață îndopată, vin de Porto și mirodenii.

22 Lei

Zacuscă boiereasca cu hribi - 180 g

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie

18 Lei

Zacuscă de casă - 200g

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor.(Rețetă proprie)

14 Lei

Zacuscă de Sturion - 180 g

Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt

24 Lei

Ciorbe

(5 produse)

Ciorbă de burtă

Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național. (300g)

18 Lei

Ciorbă de ied

Cu smântână și tarhon, dupa o rețetă ardelenească uitată. (100/ 250g)

24 Lei

Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe. (80/ 250g)

16 Lei

Ciorbă de potroace (din pui de curte)

Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din chefli și untul din bucătari. (100/ 250g)

18 Lei

Supă clară de coadă de bou

Adusă de nobilii maghiari din Imperiu și împămăntenită pe întreg teritoriul Transilvaniei. Greu de găsit pe listele restaurantelor, datorită procesului extrem de complex de fabricație. (100/ 250g)

22 Lei

Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie

(6 produse)

Ficat de rață îndopată (sau Foie Gras) - 200/180g

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere.

59 Lei

Obrăjori de vițel în sos de vin cu garnitură de piure prăjit- 200/170g

Din ceafă de mânzat, uitată în cuptor până se frăgezește, stropită cu vin roșu cât să nu-ți ia permisul.

48 Lei

Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză si ardei iute - 180/200g

... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur.

38 Lei

Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit - 300/200g

Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom.

48 Lei

Sarmale din piept de gâscă în foi de viță

Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră. (200/50g)

42 Lei

Tocăniță de vițel și mămăliguță - 200/100g

Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman.

36 Lei

Specialități măcelărești

(4 produse)

Creier de vițel - 200 gr

După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc.

24 Lei

Fudulii de tăuraș - 200g

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar.

20 Lei

Măduvioare - 200 g

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă

28 Lei

Pizdulice - 200gr

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită.

28 Lei

Cărnuri alese

(3 produse)

Mușchi de vită argentinian - 200g

Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place.

60 Lei

Piept de pui (de curte) - 200g

Din pui oșenesc, crescut liber și neînghesuit de se ține carnea pe oase.

24 Lei

Pulpe de pui (de curte) - 200g

Din pui oșenesc, crescut liber și neînghesuit de se ține carnea pe oase.

24 Lei

Din carmangeria noastră

(4 produse)

Cârnăciori Picanți - 200g

Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră.(Rețetă originală)

28 Lei

Mititei ”Zexe” (Probabil cei mai buni din țară) - 80g/buc

Invenție Românească de la sfârșit de secol XIX, amestec fericit de cărnuri, zemuri și condimente, ce au stat la odihnă două zile pentru a se împreuna cât mai bine. Incontestabil, una dintre emblemele Bucătariei noastre.

6 Lei

Pastramă din cotlet de berbecuț dezosat - 200g

Că n-am mai avut bani de pulpă, care-i tare ațoasă

36 Lei

Patricieni - 200g

Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba

24 Lei

Pește

(4 produse)

Crap fript - 250g

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)

38 Lei

Crap prăjit - 250g

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)

38 Lei

Rondele de Sturion - 200/180 g

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei

68 Lei

Saramură de crap - 250g

Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană)

42 Lei

Garnituri

(13 produse)

Cartofi copți - 350g

În jar cu sos de smântână și usturoi.

12 Lei

Cartofi cu rozmarin - 200g

La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc.

9 Lei

Cartofi Piure - 300g

Prăjiți sau cu lapte, la alegere.

9 Lei

Cartofi prăjiți - tăiați chips - 200g

În untură de rață, după rețetă originală.

9 Lei

Cartofi prăjiți - tăiați clasic - 200g

În untură de rață, după rețetă originală.

9 Lei

Ciuperci la grătar - 200g

Perpelite iute să nu se scorojească.

16 Lei

Legume la grătar - 200g

Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare.

12 Lei

Mămăliguța pripită - 300g

Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele.

6 Lei

Mujdei de usturoi - 200g

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară.

4 Lei

Orez cu legume

9 Lei

Sos de usturoi - 200g

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat.

6 Lei

Varză călită în untură de rață - 250g

Zăcută 4 ore la foc mic, împreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu.

12 Lei

Spanac

180g

16 Lei

Salate

(6 produse)

Murături asortate - 300g

Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața.

12 Lei

Salată de hribi cu arpagic și cuișoare - 150 g

...capia, foi dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă sterpeziți la dinți.

15 Lei

Salată de sfeclă cu hrean - 200/20g

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras.

10 Lei

Salată de varză - 300g

Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc.

9 Lei

Salată din legume proaspete - 300g

Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă.

10 Lei

Salată verde - 300g

Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita.

9 Lei

Diverse

(10 produse)

Ardei iute

..sper, dacă nu, cere-ți altul. (buc)

2 Lei

Cașcaval de oaie, cașcaval de oaie maturat - 100g

Asa de bune că mi-e și rușine să va spun că le face la Horezu..un spaniol.

18 Lei

Chifle albe

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Chifle negre

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Măsline grecești - 100g

Kalamata, că nu am găsit mai bune.

9 Lei

Mujdei de usturoi - 200g

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară.

4 Lei

Smântână - 100g

Din lapte de vacă covăsit.

5 Lei

șnitel de pui

150g

19 Lei

Sos de usturoi - 200g

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat.

6 Lei

Telemea de oaie - 100g

Din mărginimea Sibiului, presărată cu negrilică, adusă de un cioban atent selecționat.

9 Lei

Desert

(7 produse)

Carmen Sylva - 1 250g

Tort de ciocolată cu cafea (restituire după rețeta din 1893).

18 Lei

Foret Noire - 150g

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66% pus în valoare de un coulis de vișine cu alcool, cremă lejeră de vanilie de Madagascar și blat pufos de cacao.

25 Lei

Jardin d`Eden - 170g

Mousse alb din ciocolată Ivoire, vanilie de Madagascar și fructe proaspete cu blat ușor din bezea și alune de pădure.

26 Lei

Le Petite-Antonie - 150G

Creat în anul 28, acest desert îmbină perfect fondantul blatului de cacao, crocantul praline-ului din alune de pădure, lejeritatea mousse-ului de Gianduja și finețea glasajului din ciocolată cu lapte.

25 Lei

Take Ionescu - 150g

18 Lei

Tarta Citron

tartă cu cremă fină de lămâie și bezea crocantă - 120g

22 Lei

Trois chocolats Grand Crue - 150g

Mousse de ciocolată neagră Caraibe 66%, mousse de ciocolată cu lapte Guanaja 41% și mousse de ciocolată albă nu foarte dulce, toate așezate în straturi orizontale pe un blat pufos de cacao.

25 Lei

Mâncaruri gatite

(1 produse)

Orez cu legume

9 Lei

Supe și aperitive

(2 produse)

Zacuscă boierească cu hribi - 180 g

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie

18 Lei

Zacuscă de casă - 200g

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor.(Rețetă proprie)

14 Lei