Total:
Trimite comanda

Ne cerem scuze, momentan nu preluam comenzi.

La:

Te rugăm să introduci adresa de livrare

ZEXE Zahana

ZEXE Zahana

Românesc boieresc

Românesc

(1253 recenzii)

Zahanaua Zexe este una dintre locațiile renumite din București, care de la bun început și-a propus să redefinească gastronomia autohtonă. Povestea a început cu înființarea primei Zahanale autentice de către familia Consulea în 1998. Redescoperind vechi rețete românești sau inventând altele noi influențate de bucătăria internațională, restaurantul se poziționează ca unul românesc boieresc, urban, de calitate. De la mititeii preparați în casă, "probabil cei mai buni din țară" până la Obrăjorii de vițel în sos de vin, acest restaurant se ridică la înălțimea poftelor oricărui gurmand.

  • De început

  • Mâncăruri gătite

  • Grătar

  • Pește

  • Garnituri

  • Salate

  • Diverse

  • De Post

Antreuri calde

Chifteluțe Zexe - 250g

Mult mărar, carne mustoasă, ceapă, usturoi, miez de pâine în lapte, o compoziție menită să redea chiftelei prestigiul de altădată.(Rețetă proprie)

26 Lei

Jumări boierești - 250g

Pentru că, spre deosebire de țărani, boierii își permiteau să le facă din garf.

28 Lei

Chiftelute din ficat de vitel

cu sos de agrise si stafide

28 Lei

Măduvă în osul ei - 700g/40g

Specialitate măcelărească servită cu sare grunjoasă și pastă de usturoi.

30 Lei

Falcuțe de porc la garniță - 150g

O altă delicatesă uitată, pe care vrem s-o restituim spre delectare.

32 Lei

Pipote de rață confiate - 120g

Se taie rața, se scoate rânza și se fierbe în grăsimea adunată, parfumată cu ceva mirodenii, la foc mic, cale de câteva ceasuri.

32 Lei

Jumari de somn - 200g

Parfumate cu usturoi si prajite la foc iute ca sa mai cereti o portie!

28 Lei

Tuslama regală din muchie și mură - 300g

Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene. O repunem pe listă. (Aici, varianta originală)

34 Lei

Antreuri reci

Foie gras entier cu dulceață iute de portocală și jeleu de tămâioasă - 100g

Am găsit rețeta în cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicată în anul 1871, ne-a plăcut și o reintroducem în circuitul gastronomic Românesc.

56 Lei

Rondele de muschi crud afumat de berbecut

cu sos de naut, menta si sofran - 80/30/15gr

28 Lei

Batog de pește cu sos de hrean - 80/170g

Adesea întâlnit pe mesele moroșenilor, între doua carafe de pălincă.

26 Lei

Afumături-preț la 100 g

Șunci, costițe hituite, antricoate fierte sau uscate, slănină fiartă în moare, cârnați picanți și multe altele, preparate dupa rețete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

18 Lei

Biftec tartar

Amestec barbar de carne crudă, tocată la satâr, cu mirodenii. (100/50g)

52 Lei

Fasole făcăluită - 200/30g

Pusă la muiat de cu seară, fiartă în apă ce se schimbă de 3 ori, dreasă cu zeamă de usturoi, sare și ornată cu solzișori de ceapă trasă în puțin ulei cu boia dulce.

15 Lei

Icre de știucă - 80g

Preparate simplu după rețeta originală a negustorilor din Brăila.

28 Lei

Piept de rață afumat - 100g

Maturat în sare cale de două săptămâni și lăsat la fum până rezultă ce urmează...

27 Lei

Răcitură de curcan cu ou de prepeliță - 130g

Fiartă îndelung și spumată des pentru a rămâne clară și îmbâietoare.

22 Lei

Salată de Boeuf - 200g

Mâncare strict românească, (dar cum să-i spui ” Salată de Bou”) având la bază o salată.

24 Lei

Zacuscă de casă (usor picanta) - 200g

Vinete coapte pe tablă, ardei kapia și gogoșar, ceapă din belșug, mirodenii și condimente tocate, fierte laolaltă și scăzute apoi la foc mic în cuptor.(Rețetă proprie)

20 Lei

Zacuscă de Sturion - 180 g

Cu castraveți, arpagic și pește mai degrabă bulgăresc, că al nostru încă nu s-a copt

28 Lei

Ciorbe

Supa clara de rata cu galuste si foie gras

80/300gr

26 Lei

Ciorbă de burtă (schembea)

Adusă de turci și adaptată la plăcerea românului prin adaosurile creatoare de smântână și gălbenuș, zarzavat și oțet, ciorba de burtă ce a trezit din mahmureală generații de-a rândul, este acum piesa de rezistență în patrimoniul culinar național. (400g)

24 Lei

Ciorbă de ied

Cu smântână și tarhon, dupa o rețetă ardelenească uitată. (70/ 300g)

28 Lei

Ciorbă de perișoare

Din carne tocată fin și fiartă scurt în borș de tărâțe. (100/ 300g)

20 Lei

Ciorbă de potroace (din pui de curte)

Se ia un pui de țară, se fierbe cu zarzavaturi, se acrește la limita suportabilului astfel rezultând o zeamă ce scoate băutura din chefli și untul din bucătari. (100/ 300g)

22 Lei

Mâncăruri gătite la cuptor sau la tigaie

Sarmale de tap cu pasat

120/300gr

44 Lei

Ficat de rață îndopată (sau Foie Gras) - 200/180g

Pus la foc iute și servit cu o garnitură de dulceață de portocale sau mere.

68 Lei

Ceafă de Mangaliță cu iahnie de fasole - 120/300 g

Mancare dietetică, că porcul ăsta n-are colesterol și nici fasolea n-are zahăr.

54 Lei

Fălcuțe de vițel în sos de vin - 200/170g

Nu le-am găsit pe la noi decât crude, le-am fiert vreo zece ore și le-am înnobilat cu un sos creat tot de Amalia. Și lângă acestea am așezat un piure prăjit cu ceapă.

58 Lei

Pulpă de rață confiată, cu garnitură de varză si ardei iute - 180/200g

... bună de te ascunzi ca să o mănânci singur.

44 Lei

Rasol de berbecuț cu garnitură de piure prăjit - 300/200g

Copt îndelung cu mirodenii proaspete și cu un sos brun, dres din tava în care a zăcut opt ore la foc molcom.

56 Lei

Sărmăluțe din carne de porc mistreț în foi de varză - 200/150g

Sărmăluțe potrivite cu grijă și mirodenii, în foaie de varză murată, coapte îndelung la foc mic în cuptor. (Rețetă originală de la Hanu` Ancuței)

48 Lei

Sarmale din piept de gâscă în foi de viță

Delicatesă absolută a bucătăriei interbelice, demnă de a reintra în atenția dumneavoastră. (200/50g)

48 Lei

Tocăniță de vițel - 200/100g

Tocăniță răzășească din carne de vițel, adaptare fericită a unei rețete culese și publicată de Radu Anton Roman.

40 Lei

Specialități măcelărești

Pastramă de curelușă - 200g

Altă specialitate măcelarească fragedă, mușchi abdominal minuscul, greu de decupat. Noroc cu Iulian.

36 Lei

Creier de vițel - 200 g

După cum alegeți, la pergament, în pesmet sau măcelăresc.

36 Lei

Fudulii de tăuraș - 200g

Mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar.

30 Lei

Măduvioare - 200g

Prăjite în mălai sau în pergament pe grătar, dupa cum vă e poftă

40 Lei

Momițe - 200g

Mare delicatesă în Franța de-o mănâncă numai bogații.Până și-or da seama și ai noștri la prețul de numai...

40 Lei

Pizdulice - 200gr

Piesă uitată și rar găsită pe meniuri, pentru că îndeobște era mâncată de parlagii, frăgezimea acestui mușchi neexersat este cu totul deosebită.

40 Lei

Cărnuri alese

Ceafă de mangalița - 200g

Da! Porcul de Mangalița, “Uleiul de masline pe patru picioare” , fără colesterol, cu un conținut de Omega 3, 6 și 9 superior Somonului. Recomandat copiilor, bătrânilor și persoanelor cu probleme cardiovasculare și căutat cu insistență de cunoscătorii sănătoși datorită gustului de excepție. Crește într-un an cât alții în trei luni și dacă îl întâlniți pe stradă îl recunoașteți după părul lânos, lung și creț, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu ȘORICI”.

54 Lei

Mușchi de vită argentinian - 200g

Bine fript, așa și așa sau în sânge, cum vă place.

62 Lei

Piept de bibilica ( de curte) - 200 g

Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase

48 Lei

Pulpe de bibilica ( de curte ) - 200 g

Aceeasi bibilica, alta parte anatomica

40 Lei

Din carmangeria noastră

Muschiuleț de berbecuț - 200g

”O bezea de carne”, aromatizată în baițuri și maturată la rece timp de două zile.

60 Lei

Cârnăciori Picanți - 200g

Având la bază compoziția cârnaților de Pleșcoi, umanizată mai apoi în carmangeria noastră.(Rețetă originală)

40 Lei

Cârnați Zexe - 200g

Rețeta lui Nea Florică, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat și pe Matache, de-a ramas doar măcelar)

38 Lei

Pastramă din cotlet de berbecuț dezosat - 200g

Că n-am mai avut bani de pulpă, care-i tare ațoasă.

48 Lei

Patricieni - 200g

Piesă de rezistență a localurilor interbelice, uitată mai apoi, acest amestec nobil de cărnuri și arome a fost o importantă sursa de desfătare a mușteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce în atenția Dvs. într-o interpretare proprie a rețetei Domnului Ba

40 Lei

Pește

Somon salbatic la gratar cu garnitura de legume sotate in unt cu sos de ghimbir

200/180gr

68 Lei

Pană de somn la grătar - 250g

Bun pește și atent ales să n-aibă miros de mal.

42 Lei

File de șalău cu sos de capere - 200/100g

Românesc, pentru că avem Dunăre nu Nil. Cu mujdei, cu sos de capere.

54 Lei

Crap fript - 250g

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)

50 Lei

Crap prăjit - 250g

Cu sos de usturoi, ardei iute și mămăliguță (rețeta bunicii)

50 Lei

Rondele de Sturion - 200/180 g

Pește nobil, perpelit la jar și servit cu o garnitură de spanac preparată după rețeta lui Viorel de la Poarta Schei

68 Lei

Saramură de crap - 250g

Cu mămăliguță și ardei iute (rețetă dobrogeană)

52 Lei

Garnituri

Piure verde - 300g

Alb cartof, verde pătrunjel, ceva usturoi, ulei de măsline; o să vă placă sigur.

16 Lei

Cartofi evantai cu sos de ceapă verde - 300g

O interpretare a cartofului într-o formă gastronomică.

16 Lei

Cartofi gratinați la cuptor cu pastă de brânză albastră - 300g

Un amestec de savori.

20 Lei

Cartofi copți - 350g

În jar cu sos de smântână și usturoi.

14 Lei

Cartofi cu rozmarin - 200g

La cuptor cu ulei și plantă, până se rumenesc.

12 Lei

Cartofi Piure - 300g

Prăjiți sau cu lapte, la alegere.

12 Lei

Cartofi prăjiți - 200g

În untură de rață, după rețetă originală.

12 Lei

Cartofi prăjiți - tăiați clasic - 200g

În untură de rață, după rețetă originală.

12 Lei

Ciuperci la grătar - 200g

Perpelite iute să nu se scorojească.

20 Lei

Legume la grătar - 200g

Întoarse o dată, stropite cu puțin ulei și prăfuite cu sare.

20 Lei

Mămăliguța pripită - 300g

Dar vârtoasă, din mălai adus lunar de la moara din Măgurele.

6 Lei

Varză călită în untură de rață - 250g

Zăcută 4 ore la foc mic, împreună cu boabe de piper, dafin și ceva afumătură...un deliciu.

14 Lei

Salate

Salata cu andive cu merisoare si stafide

200gr

18 Lei

Murături asortate - 300g

Murături de tot felul puse și pritocite de Nuța, soacra mea, cu pricepere moștenită de la bunica Oica ce-a tot perfecționat rețeta în cei 94 de ani de viața.

14 Lei

Salată de hribi cu arpagic și cuișoare - 150 g

...capia, foi dafin, boabe de piper, boabe de muștar, toate opărite cu oțet de mere și ceva miere să nu vă sterpeziți la dinți.

18 Lei

Salată de sfeclă cu hrean - 200/20g

Din sfeclă coaptă îndelung și servită cu hrean ras.

12 Lei

Salată de varză - 300g

Frecată cu sare, oțet de mere și ulei grecesc.

12 Lei

Salată din legume proaspete - 300g

Roșii, castraveți, salată verde etc. ,combinate după cum vă este poftă.

12 Lei

Salată verde - 300g

Servită cu o lămâie, că se poartă și nu o putem evita.

12 Lei

Diverse

Unt cu trufe negre - 50g

Amestecat bine și sărat puțin.

12 Lei

Ardei iute

..sper, dacă nu, cere-ți altul. (buc)

2 Lei

Cașcaval de oaie - 100g

Asa de bune că mi-e și rușine să va spun că le face la Horezu..un spaniol.

20 Lei

Chifle albe

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Chifle negre

Acum scoase din cuptor. (buc)

2 Lei

Măsline grecești - 100g

Kalamata, că nu am găsit mai bune.

10 Lei

Mujdei de usturoi - 200g

Clasic românesc, strivit în piuliță, cu sare, ceva ulei și botezat cu apă chioară.

4 Lei

Smântână - 100g

Din lapte de vacă covăsit.

5 Lei

Sos de usturoi - 200g

Cu supă de pui și niște ardei iute, tocat.

6 Lei

Telemea de oaie - 100g

Din mărginimea Sibiului, presărată cu negrilică, adusă de un cioban atent selecționat.

12 Lei

Unt - 50g

De 83%, ca să fie demn de numele lui.

6 Lei

Mâncaruri gatite

Pulpa de bibilica si pipote confiate de rata, cu varza rosie, mar verde si piept de porc crud afumat

180/40/150gr

58 Lei

Tocăniță de gălbiori

300g

38 Lei

Supe și aperitive

Borș bucovinean cu ciuperci

Pentru că mai sunt și mușterii fără dezlegare la carne, ce nu vrem să plece nemâncați! (80/300g)

20 Lei

Zacuscă boierească cu hribi - 180 g

La fel ca prima, dar înnobilată de ciupercă la mare modă acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai știu mușterii ce bagă in gură când intră în pițărie

24 Lei